Naporcovat tykev může být v některých případech docela divočina. Některé totiž dokáží být pěkně tvrdé, o rozměrech plodů některých větších odrůd ani nemluvě. Pro zachování zdravé paže proto doporučujeme následující postup.
Tykev musíme nejprve zbavit stopky - je-li dobře uschlá půjde buď ulomit nebo drží-li, řádně do ní udeříme pěsti, ulomíme ji přitlačením stopky na tvrdou podložku atp...
Tykev je následně nutno rozříznout. Vezměte si na to velký ostrý nůž se špičkou a pevnou čepelí. Dýni rozkrojte na dvě půlky. Pokud odolává, zkuste ji naříznout a nechat spadnout na pevnou podložku z potřebné výšky, měla by se rozlomit. Tímto způsobem můžete nahlodat tykev i před naříznutím.
Následně lžící vyberte semínka a je-li to třeba, oloupejte či okrájejte slupku. Nyní je již tykev připravena k nakrájení na proužky či další tvary, které budete pro následující vaření potřebovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat